Het blijk dat javascript uit staat op u browser
U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.

Schwalbe Rocket Ron 29"

Schwalbe Rocket Ron Addix

Mouse over the image for zoom

More Views

  • Schwalbe Rocket Ron
  • Schwalbe Rocket Ron Addix

De Raket is gelanceerd!
Deze superlichte „raket“ vervult vrijwel alle wensen in één keer: ongelooflijk veel grip, extreem weinig gewicht en een lage rolweerstand.
Daarbij zijn alle technische finesses aanwezig – 127 epi Evo-karkas, PaceStar Triple compound en tegelijkertijd een fantastische zelfreiniging door het open profiel

Eigenschappen per ondergrond


Meer weten over LiteSkin, Snakeskin TL Easy, Pacestar, etc. etc.?
Scroll lager en lees er alles over in de technologieën tab.

Kies uw gewenste versie
Art # Versie TPI Compound ETRTO Configurable Duplicate Specs Prijs Verzendklaar  
11600390 Schwalbe Rocket Ron 29x2.25 Performance TPI:
67

Compound:
Dual

ETRTO:
57-622

1

GEWICHT
570 GRAM.

EUR 28.95

2-5 werkdagen

11600384.02 Schwalbe Rocket Ron 29x2.10 Addix Speed Liteskin TPI:
127

Compound:
Addix Speed

ETRTO:
54-622

4

GEWICHT
485 GRAM.

EUR 42.95

2-5 werkdagen

11600553.02 Schwalbe Rocket Ron 29x2.10 Addix Speed TL Easy TPI:
67

Compound:
Addix Speed

ETRTO:
54-622

4

GEWICHT
560 GRAM.

EUR 42.95

2-5 werkdagen

11600385.02 Schwalbe Rocket Ron 29x2.25 Addix Speed Liteskin TPI:
127

Compound:
Addix Speed

ETRTO:
57-622

4

GEWICHT
520 GRAM.

EUR 42.95

2-5 werkdagen

11600492.02 Schwalbe Rocket Ron 29x2.25 Addix Speed TL Easy TPI:
67

Compound:
Addix Speed

ETRTO:
57-622

4

GEWICHT
610 GRAM.

EUR 42.95

2-5 werkdagen

11601018 Schwalbe Rocket Ron 29x2.25 Addix SpeedGrip TL Easy TPI:
67

Compound:
Addix Speedgr.

ETRTO:
57-622

3

GEWICHT
610 GRAM.

EUR 42.95

2-5 werkdagen

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk GRATIS verzending vanaf 65,-

Vredestein Black Panther Xtrac 29"

De Vredestein Black Panther Xtrac is een allround XC wedstrijdband die gebaseerd en doorontwikkeld is op de Black Panther.
Het onderbroken middenspoor zorgt voor extra grip bij het remmen en accelereren, toch blijft de rolweerstand beperkt.
De omgevormde noppen op de schouder geven stevige tractie in bochten.

Vittoria Barzo 29"

De Vittoria Barzo is bedekt met een profiel van smalle blokken voor constante grip op verharde en losse ondergrond.
Door de plaatsing van de noppen in een V-vorm lost de band snel modder.

Op de schouder zijn de noppen zodanig geplaatst om voor voldoende grip te zorgen in moeilijke bochten.

RaceGuard
Deze laag is speciaal ontwikkeld voor wedstrijdrijders. Een synthese van speciaal rubber en meerdere lagen nylon biedt een zeer effectieve bescherming tegen lekrijden. Er is slechts een minimale toename van gewicht en rolweerstand van de banden.

Super Gravity
Super Gravity is in feite een nieuwe karkasconstructie. Bij Super Gravity bestaan de zijwanden uit een viervoudig karkas, en op het loopvlak slechts tweevoudig*. Eveneens zit er om de hele band (niet alleen aan de zijkanten) een SnakeSkin-lekbeschermingsweefsel. Weegt weinig - beschermt veel. Het stabiliseert en beschermt en is desondanks maximaal flexibel. Tegelijkertijd is het ideaal voor het Tubeless Ready-gebruik. Super Gravity betekent dus: De bandflanken zijn stabieler. Het loopvlak is flexibeler. De band is lichter. Of kort samengevat: Downhill-stabiliteit met Enduro-gewicht! Super Gravity in gewicht gerekend: In combinatie met Tubeless Ready bespaart de rijder 700 gram gewicht in vergelijking met normale Downhill-banden. En dit op de roterende massa! *Bij de klassieke Downhill-bandconstructie zit het zesvoudig onder het loopvlak. Dat brengt onnodig veel gewicht met zich mee en maakt het loopvlak helaas stijf en hard.

LiteSkin
De lichtste optie. De LiteSkin MTB banden hebben geen SnakeSkin meer, maar de hogedrukstabiele bandkern is nog steeds aanwezig. Wie het werk niet schuwt kan deze banden meteen vloeibare lekbescherming ook tubeless maken. Dit zal echter lastiger gaan dan bij Tubeless Easy banden. ! In tegenstelling tot de Tubeless Easy banden, geeft Schwalbe geen garantie dat de afdichting van de band in elk geval functioneert.

TL Easy
Een nieuw monofile weefsel voor de zijwand levert direct drie voordelen ten opzichte van het huidige SnakeSkin weefsel op: nog meer insnijdingsresistent, verhoogde bescherming tegen snakebites en boven alles maakt het een bijzonder gemakkelijke tubeless conversie mogelijk. Het gebruik van een vloeibare lekbescherming is noodzakelijk, de montage echter is net zo gemakkelijk als bij een echte tubeless band. Een lang conversieproces waarbij je intensief moet schudden en napompen behoort met Tubeless Easy tot het verleden. Tubeless Easy vervangt zowel de huidige tubeless banden als ook de Tubeless Ready uitvoering.

EVOlution
De Evo-banden bieden de unieke combinatie van gering gewicht, uitstekende rijeigenschappen en voortreffelijke pechbescherming. Daarvoor zorgen higtech-materialen zoals de Triple Star Compound, de HD Speed Guard tegen doorsteken of de bescherming Double Defense met SnakeSkin-zijwand.

Handmade Tubular
Een ware kunst. Exclusief geproduceerd in de nieuwe Schwalbe-productieplaats. De productie is compleet verschillend met die van een normale fietsband. Voor iedere afzonderlijke "Handmade Tubular" zijn vele stappen van zorgvuldig handwerk nodig. Alleen de meest ervaren medewerkers worden ingezet, om de afzonderlijke onderdelen met de meest uiteenlopende confectie-, lijm- en naaitechnieken samen te voegen.

Tubeless Ready
Geen binnenband nodig. Dat kan met Schwalbe Tubeless Ready-banden. De banden zorgen voor drie keer voordeel - bij gewicht, lekbescherming en rolweerstand. SnakeSkin-banden zijn het meest geschikt voor de Tubeless-omzetting! De zijwand is bijna direct dicht.

Tubeless
Alle Schwalbe Tubeless-banden hebben een luchtdichte "innerliner". De meeste fabrikanten zien inmiddels af van de innerliner en integreren de luchtdichte laag liever in het normale rubber aan de buitenkant van het karkas. Dat is weliswaar lichter, heeft echter ernstige nadelen: De laag is daar veel kwetsbaarder en reparatie is niet meer mogelijk. Schwalbe adviseert: Neem een "echte" Tubeless-band of, als het lichter moet zijn, kies direct voor Tubeless Ready en antilekvloeistof

L.S.T.
L.S.T. (Limited Slip Technology) De velgrand wordt van een speciale rubberlaag voorzien, die het verschuiven van de band op de velg effectief vermindert.

DoubleDefense
De dubbele bescherming. High Density Guard + SnakeSkin. Meer veiligheid is er niet voor lichte offroad-banden.

SnakeSkin
Een band wordt slechts ca. 40-50g zwaarder door het SnakeSkin-weefsel. Maar daarmee is deze uitstekend beschermd tegen contact met stenen met scherpe randen, die bij lichte wedstrijdbanden zeer snel de zijwand openrijten.

Triple Star Compound?
Schwalbe's beste en meest hoogwaardige rubbermengsels. Drievoudige compounds. Perfect afgestemd op het gebruik. PaceStar - Extreem snelle XC Compound: ?lichtrollende basis (base), ?snel centrum (medium)?, schouders met grip (medium soft). TrailStar - Enduro & Freeride combinatie: ?lichtrollende basis (base)?, centrum met grip (medium soft)?, schouders met extra grip (soft) VertStar - Downhill Compound: lichtrollende basis (base), ?superzacht centrum (super soft), ?extra zachte schouders (extremely soft) ?Let op: TrailStar en VertStar presteren bij temperaturen onder nul beduidend minder.

Bron: Schwalbe.de

Schwalbe Rocker Ron Review

 

De allrounder van Schwalbe. Met zijn lage gewicht en grip op zowat alle terreinen is dit een favoriet van vele XC rijders.

 

Montage

Monteren van de TL easy gaat zonder veel problemen. De LiteSkin versie luchtdicht krijgen vereist iets meer sealant, werk en geduld.

 

In het terrein

Het profiel is gericht op snelheid zonder te willen inboeten aan grip en dat is Schwalbe aardig gelukt. Het Pacestar compound rolt snel en de noppen bieden veel controle ook bij het remmen. Met veel plezier en vertrouwen kan je de bochten scherp insnijden. 
Is de trail nat of droog, met deze band kom je niet vaak in de problemen. 

 

Conclusie

Zeer goede allrounder en een terechte lieveling van velen voor het hele jaar door. Liefst monteren wij hem met een iets snellere band achteraan.