Het blijk dat javascript uit staat op u browser
U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.

Schwalbe Nobby Nic 29"

Schwalbe Nobby Nic Addix

Mouse over the image for zoom

More Views

  • Schwalbe Nobby Nic Addix
  • Schwalbe Nobby Nic Classic Skin

De MTB band met het grootste inzetbereik.
Tour- en All Mountainbikers zijn weg van hem. Je ziet de Nobby Nic bij de snelle Cross-Country wedstrijden evenals bij de veeleisende Enduro wedstrijden.
Nu komt Nobby Nic, de derde generatie.
De nieuwe SnakeSkin zijwand is standaard en maakt hem nagenoeg ongevoelig voor insnijdingen en snakebites.
Tegelijkertijd wordt de tubeless conversie zo gemakkelijk en betrouwbaar als nooit tevoren.
Nobby Nic is de beste vriend van mountainbikers.

Eigenschappen per ondergrond


Meer weten over LiteSkin, Snakeskin TL Easy, Pacestar, etc. etc.?
Scroll lager en lees er alles over in de technologieën tab.

Kies uw gewenste versie
Art # Versie TPI Compound ETRTO Configurable Duplicate Specs Prijs Verzendklaar  
11600675 Schwalbe Nobby Nic 29x2.25 Performance TPI:
67

Compound:
Dual

ETRTO:
57-622

1

GEWICHT
645 GRAM.

EUR 25.95

2-5 werkdagen

11600676 Schwalbe Nobby Nic 29x2.35 Performance TPI:
67

Compound:
Dual

ETRTO:
60-622

1

GEWICHT
725 GRAM.

EUR 25.95

2-5 werkdagen

11600669.01 Schwalbe Nobby Nic 29x2.35 Addix SpeedGrip TL Easy TPI:
67

Compound:
Addix Speedgr.

ETRTO:
60-622

4

GEWICHT
765 GRAM.

EUR 44.95

2-5 werkdagen

11600668.01 Schwalbe Nobby Nic 29x2.25 Addix SpeedGrip TL Easy TPI:
67

Compound:
Addix Speedgr.

ETRTO:
57-622

4

GEWICHT
710 GRAM.

EUR 44.95

2-5 werkdagen

11601069 Schwalbe Nobby Nic 29x2.25 Addix SpeedGrip Classic-Skin TPI:
67

Compound:
Addix Speedgr.

ETRTO:
57-622

5

GEWICHT
680 GRAM.

EUR 42.95

2-5 werkdagen

11601025 Schwalbe Nobby Nic 29x2.60 Addix SpeedGrip TL-Easy TPI:
120

Compound:
Addix Speedgr.

ETRTO:
65-622

4

GEWICHT
950 GRAM.

EUR 44.95

2-5 werkdagen

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk GRATIS verzending vanaf 65,-

Vredestein Black Panther Xtreme 29"

De Vredestein Black Panther Xtreme is een wedstrijdband voor het ruwe terrein. 
De robuuste noppen op de schouder zorgen voor extra bite.
Door de verspreiding van het stevige profiel blijft modder niet gemakkelijk kleven aan de Black Panther Xtreme. 
Het hoekige profiel zorgt voor veel grip bij het remmen en accelereren, zelfs in het moeilijkste terrein.

Continental Mountain King 29"

Het Zwitserse zakmes onder de MTB banden!

De Mountain King II kan dankzij zijn brede schouders zowel ingezet worden in de XC als All Mountain discipline.
Met de taaie ProTection uitvoering is dit een band die extra bescherming biedt tegen scherpe stenen, rotsen en snakebites.

Maxxis Beaver 29"

De Maxxis Beaver, ontworpen om te racen in ongunstige omstandigheden. 
Het loopvlak is geschikt voor natte en modderig terrein. 
De rubbersamenstelling bestaat uit een harde basislaag om de rolweerstand te reduceren en ter ondersteuning van de noppen terwijl de zachtere buitenlaag voor tractie op natte stenen en wortels zorgt.

Ritchey Z-Max Evolution 29"

De evolutie van de wereldbekende Z-Max van Ritchey. 
De noppen op het loopvlak zijn iets verder van elkaar geplaatst en zijn eveneens iets ingekort voor een snellere beweging, verlaagde rolweestand en minder gewicht.
De Ritchey Z-Max Evolution is een ware allrounder die u niet zal teleurstellen!

RaceGuard
Deze laag is speciaal ontwikkeld voor wedstrijdrijders. Een synthese van speciaal rubber en meerdere lagen nylon biedt een zeer effectieve bescherming tegen lekrijden. Er is slechts een minimale toename van gewicht en rolweerstand van de banden.

Super Gravity
Super Gravity is in feite een nieuwe karkasconstructie. Bij Super Gravity bestaan de zijwanden uit een viervoudig karkas, en op het loopvlak slechts tweevoudig*. Eveneens zit er om de hele band (niet alleen aan de zijkanten) een SnakeSkin-lekbeschermingsweefsel. Weegt weinig - beschermt veel. Het stabiliseert en beschermt en is desondanks maximaal flexibel. Tegelijkertijd is het ideaal voor het Tubeless Ready-gebruik. Super Gravity betekent dus: De bandflanken zijn stabieler. Het loopvlak is flexibeler. De band is lichter. Of kort samengevat: Downhill-stabiliteit met Enduro-gewicht! Super Gravity in gewicht gerekend: In combinatie met Tubeless Ready bespaart de rijder 700 gram gewicht in vergelijking met normale Downhill-banden. En dit op de roterende massa! *Bij de klassieke Downhill-bandconstructie zit het zesvoudig onder het loopvlak. Dat brengt onnodig veel gewicht met zich mee en maakt het loopvlak helaas stijf en hard.

LiteSkin
De lichtste optie. De LiteSkin MTB banden hebben geen SnakeSkin meer, maar de hogedrukstabiele bandkern is nog steeds aanwezig. Wie het werk niet schuwt kan deze banden meteen vloeibare lekbescherming ook tubeless maken. Dit zal echter lastiger gaan dan bij Tubeless Easy banden. ! In tegenstelling tot de Tubeless Easy banden, geeft Schwalbe geen garantie dat de afdichting van de band in elk geval functioneert.

TL Easy
Een nieuw monofile weefsel voor de zijwand levert direct drie voordelen ten opzichte van het huidige SnakeSkin weefsel op: nog meer insnijdingsresistent, verhoogde bescherming tegen snakebites en boven alles maakt het een bijzonder gemakkelijke tubeless conversie mogelijk. Het gebruik van een vloeibare lekbescherming is noodzakelijk, de montage echter is net zo gemakkelijk als bij een echte tubeless band. Een lang conversieproces waarbij je intensief moet schudden en napompen behoort met Tubeless Easy tot het verleden. Tubeless Easy vervangt zowel de huidige tubeless banden als ook de Tubeless Ready uitvoering.

EVOlution
De Evo-banden bieden de unieke combinatie van gering gewicht, uitstekende rijeigenschappen en voortreffelijke pechbescherming. Daarvoor zorgen higtech-materialen zoals de Triple Star Compound, de HD Speed Guard tegen doorsteken of de bescherming Double Defense met SnakeSkin-zijwand.

Handmade Tubular
Een ware kunst. Exclusief geproduceerd in de nieuwe Schwalbe-productieplaats. De productie is compleet verschillend met die van een normale fietsband. Voor iedere afzonderlijke "Handmade Tubular" zijn vele stappen van zorgvuldig handwerk nodig. Alleen de meest ervaren medewerkers worden ingezet, om de afzonderlijke onderdelen met de meest uiteenlopende confectie-, lijm- en naaitechnieken samen te voegen.

Tubeless Ready
Geen binnenband nodig. Dat kan met Schwalbe Tubeless Ready-banden. De banden zorgen voor drie keer voordeel - bij gewicht, lekbescherming en rolweerstand. SnakeSkin-banden zijn het meest geschikt voor de Tubeless-omzetting! De zijwand is bijna direct dicht.

Tubeless
Alle Schwalbe Tubeless-banden hebben een luchtdichte "innerliner". De meeste fabrikanten zien inmiddels af van de innerliner en integreren de luchtdichte laag liever in het normale rubber aan de buitenkant van het karkas. Dat is weliswaar lichter, heeft echter ernstige nadelen: De laag is daar veel kwetsbaarder en reparatie is niet meer mogelijk. Schwalbe adviseert: Neem een "echte" Tubeless-band of, als het lichter moet zijn, kies direct voor Tubeless Ready en antilekvloeistof

L.S.T.
L.S.T. (Limited Slip Technology) De velgrand wordt van een speciale rubberlaag voorzien, die het verschuiven van de band op de velg effectief vermindert.

DoubleDefense
De dubbele bescherming. High Density Guard + SnakeSkin. Meer veiligheid is er niet voor lichte offroad-banden.

SnakeSkin
Een band wordt slechts ca. 40-50g zwaarder door het SnakeSkin-weefsel. Maar daarmee is deze uitstekend beschermd tegen contact met stenen met scherpe randen, die bij lichte wedstrijdbanden zeer snel de zijwand openrijten.

Triple Star Compound?
Schwalbe's beste en meest hoogwaardige rubbermengsels. Drievoudige compounds. Perfect afgestemd op het gebruik. PaceStar - Extreem snelle XC Compound: ?lichtrollende basis (base), ?snel centrum (medium)?, schouders met grip (medium soft). TrailStar - Enduro & Freeride combinatie: ?lichtrollende basis (base)?, centrum met grip (medium soft)?, schouders met extra grip (soft) VertStar - Downhill Compound: lichtrollende basis (base), ?superzacht centrum (super soft), ?extra zachte schouders (extremely soft) ?Let op: TrailStar en VertStar presteren bij temperaturen onder nul beduidend minder.

Bron: Schwalbe.de
Nog geen review beschikbaar.