Het blijk dat javascript uit staat op u browser
U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.

Schwalbe Jumbo Jim

Schwalbe Jumbo Jim

Mouse over the image for zoom

More Views

  • Schwalbe Jumbo Jim

Met de Jumbo Jim presenteert Schwalbe een extreem lichte Fat-Bike band.
In de gangbare Fat-Bike breedte 4 inch weegt hij minder dan 1.000 gram.
Als alternatief is de Jumbo Jim er ook in de extra brede 4.80 inch uitvoering.
De ideale fatbike band voor zand en sneeuw!

Eigenschappen per ondergrond

Leverbaar vanaf voorjaar 2015.

Kies uw gewenste versie
Art # Versie TPI Compound ETRTO Configurable Duplicate Specs Prijs Verzendklaar  
11600714 Schwalbe Jumbo Jim 26x4.00 Liteskin TPI:
127

Compound:
Pacestar

ETRTO:
100-559

1

GEWICHT
990 GRAM.

EUR 64.95

2-5 werkdagen

11600715 Schwalbe Jumbo Jim 26x4.00 SnakeSkin, TL Easy TPI:
127

Compound:
Pacestar

ETRTO:
100-559

2

GEWICHT
1,090 GRAM.

EUR 69.95

2-5 werkdagen

11600717 Schwalbe Jumbo Jim 26x4.80 SnakeSkin, TL Easy TPI:
127

Compound:
Pacestar

ETRTO:
120-559

2

GEWICHT
1,290 GRAM.

EUR 74.95

2-5 werkdagen

11600716 Schwalbe Jumbo Jim 26x4.80 Liteskin TPI:
127

Compound:
Pacestar

ETRTO:
120-559

1

GEWICHT
1,190 GRAM.

EUR 69.95

2-5 werkdagen

11600813 Schwalbe Jumbo Jim 26x4.40 Liteskin TPI:
127

Compound:
Pacestar

ETRTO:
110-559

1

GEWICHT
1,120 GRAM.

EUR 64.95

2-5 werkdagen

11600815 Schwalbe Jumbo Jim 26x4.40 Snakeskin, TLE TPI:
127

Compound:
Pacestar

ETRTO:
110-559

2

GEWICHT
1,230 GRAM.

EUR 69.95

2-5 werkdagen

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk GRATIS verzending vanaf 65,-

45NRTH HÜSKER DÜ

Een lichte fatbike band met de ultieme combinatie tussen grip en een lage rolweerstand. De dicht op elkaar aangesloten centrale noppen rollen licht en de verspreide noppen op de schouder zorgen voor "bite" in de bochten.

Surly Bud

Dit is Bud, een voorband van 4.80".
Zijn agressieve profiel dat modder en sneeuw snel lost heeft lange (7mm) gelamelleerde noppen perfect gepositioneerd voor ideaal stuur- en remgedrag.Surly Knard

Surly Knard met zijn profiel als een web van dicht op elkaar geschakelde noppen om extreme grip te bieden op drogere, iets vastere terreinnen. 
Ontwikkeld op hetzelfde karkas als Nate en Larry heeft deze band een speciale plek in het gamma: sneller in drogere en minder modderige omstandigheden dan de Nate maar beter in modderige omstandigheden dan Black Floyds.RaceGuard
Deze laag is speciaal ontwikkeld voor wedstrijdrijders. Een synthese van speciaal rubber en meerdere lagen nylon biedt een zeer effectieve bescherming tegen lekrijden. Er is slechts een minimale toename van gewicht en rolweerstand van de banden.

Super Gravity
Super Gravity is in feite een nieuwe karkasconstructie. Bij Super Gravity bestaan de zijwanden uit een viervoudig karkas, en op het loopvlak slechts tweevoudig*. Eveneens zit er om de hele band (niet alleen aan de zijkanten) een SnakeSkin-lekbeschermingsweefsel. Weegt weinig - beschermt veel. Het stabiliseert en beschermt en is desondanks maximaal flexibel. Tegelijkertijd is het ideaal voor het Tubeless Ready-gebruik. Super Gravity betekent dus: De bandflanken zijn stabieler. Het loopvlak is flexibeler. De band is lichter. Of kort samengevat: Downhill-stabiliteit met Enduro-gewicht! Super Gravity in gewicht gerekend: In combinatie met Tubeless Ready bespaart de rijder 700 gram gewicht in vergelijking met normale Downhill-banden. En dit op de roterende massa! *Bij de klassieke Downhill-bandconstructie zit het zesvoudig onder het loopvlak. Dat brengt onnodig veel gewicht met zich mee en maakt het loopvlak helaas stijf en hard.

LiteSkin
De lichtste optie. De LiteSkin MTB banden hebben geen SnakeSkin meer, maar de hogedrukstabiele bandkern is nog steeds aanwezig. Wie het werk niet schuwt kan deze banden meteen vloeibare lekbescherming ook tubeless maken. Dit zal echter lastiger gaan dan bij Tubeless Easy banden. ! In tegenstelling tot de Tubeless Easy banden, geeft Schwalbe geen garantie dat de afdichting van de band in elk geval functioneert.

TL Easy
Een nieuw monofile weefsel voor de zijwand levert direct drie voordelen ten opzichte van het huidige SnakeSkin weefsel op: nog meer insnijdingsresistent, verhoogde bescherming tegen snakebites en boven alles maakt het een bijzonder gemakkelijke tubeless conversie mogelijk. Het gebruik van een vloeibare lekbescherming is noodzakelijk, de montage echter is net zo gemakkelijk als bij een echte tubeless band. Een lang conversieproces waarbij je intensief moet schudden en napompen behoort met Tubeless Easy tot het verleden. Tubeless Easy vervangt zowel de huidige tubeless banden als ook de Tubeless Ready uitvoering.

EVOlution
De Evo-banden bieden de unieke combinatie van gering gewicht, uitstekende rijeigenschappen en voortreffelijke pechbescherming. Daarvoor zorgen higtech-materialen zoals de Triple Star Compound, de HD Speed Guard tegen doorsteken of de bescherming Double Defense met SnakeSkin-zijwand.

Handmade Tubular
Een ware kunst. Exclusief geproduceerd in de nieuwe Schwalbe-productieplaats. De productie is compleet verschillend met die van een normale fietsband. Voor iedere afzonderlijke "Handmade Tubular" zijn vele stappen van zorgvuldig handwerk nodig. Alleen de meest ervaren medewerkers worden ingezet, om de afzonderlijke onderdelen met de meest uiteenlopende confectie-, lijm- en naaitechnieken samen te voegen.

Tubeless Ready
Geen binnenband nodig. Dat kan met Schwalbe Tubeless Ready-banden. De banden zorgen voor drie keer voordeel - bij gewicht, lekbescherming en rolweerstand. SnakeSkin-banden zijn het meest geschikt voor de Tubeless-omzetting! De zijwand is bijna direct dicht.

Tubeless
Alle Schwalbe Tubeless-banden hebben een luchtdichte "innerliner". De meeste fabrikanten zien inmiddels af van de innerliner en integreren de luchtdichte laag liever in het normale rubber aan de buitenkant van het karkas. Dat is weliswaar lichter, heeft echter ernstige nadelen: De laag is daar veel kwetsbaarder en reparatie is niet meer mogelijk. Schwalbe adviseert: Neem een "echte" Tubeless-band of, als het lichter moet zijn, kies direct voor Tubeless Ready en antilekvloeistof

L.S.T.
L.S.T. (Limited Slip Technology) De velgrand wordt van een speciale rubberlaag voorzien, die het verschuiven van de band op de velg effectief vermindert.

DoubleDefense
De dubbele bescherming. High Density Guard + SnakeSkin. Meer veiligheid is er niet voor lichte offroad-banden.

SnakeSkin
Een band wordt slechts ca. 40-50g zwaarder door het SnakeSkin-weefsel. Maar daarmee is deze uitstekend beschermd tegen contact met stenen met scherpe randen, die bij lichte wedstrijdbanden zeer snel de zijwand openrijten.

Triple Star Compound?
Schwalbe's beste en meest hoogwaardige rubbermengsels. Drievoudige compounds. Perfect afgestemd op het gebruik. PaceStar - Extreem snelle XC Compound: ?lichtrollende basis (base), ?snel centrum (medium)?, schouders met grip (medium soft). TrailStar - Enduro & Freeride combinatie: ?lichtrollende basis (base)?, centrum met grip (medium soft)?, schouders met extra grip (soft) VertStar - Downhill Compound: lichtrollende basis (base), ?superzacht centrum (super soft), ?extra zachte schouders (extremely soft) ?Let op: TrailStar en VertStar presteren bij temperaturen onder nul beduidend minder.

Bron: Schwalbe.de
Nog geen review beschikbaar.