Het blijk dat javascript uit staat op u browser
U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.

Schwalbe Thunder Burt 27,5"

Schwalbe Thunder Burt

Mouse over the image for zoom

More Views

  • Schwalbe Thunder Burt

Razendsnel met Thunder Burt!
Het doel was om het beste van de Racing Ralph en Furious Fred in één band te verenigen. Het gewicht ligt met een kleine 400 gram nagenoeg in het midden. Betreffende de grip staat de Thunder Burt met zijn vele kleine noppen heel dicht bij de Racing Ralph, qua rolweerstand wint hij het van de Furious Fred.

Eigenschappen per ondergrond


Meer weten over LiteSkin, Snakeskin TL Easy, Pacestar, etc. etc.?
Scroll lager en lees er alles over in de technologieën tab.

Kies uw gewenste versie
Art # Versie TPI Compound ETRTO Configurable Duplicate Specs Prijs Verzendklaar  
11600530 Schwalbe Thunder Burt 27,5x2.10 LiteSkin TPI:
127

Compound:
Pacestar

ETRTO:
54-584

1

GEWICHT
415 GRAM.

EUR 43.95

2-5 werkdagen

11600623 Schwalbe Thunder Burt 27,5x2.10 SnakeSkin, TL Easy TPI:
67

Compound:
Pacestar

ETRTO:
54-584

1

GEWICHT
480 GRAM.

EUR 44.95

2-5 werkdagen

11600655 Schwalbe Thunder Burt 27,5x2.25 SnakeSkin, TL Easy TPI:
67

Compound:
Pacestar

ETRTO:
57-584

1

GEWICHT
540 GRAM.

EUR 44.95

2-5 werkdagen

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk GRATIS verzending vanaf 65,-

Ritchey Shield 27,5"

De Ritchey Shield is de perfecte allround band voor hardere ondergrond. 
De lage noppen zorgen voor een uitstekende grip en lage rolweerstand.
De iets hogere zijnoppen met "VFA design" (Vector Force Analysis) zorgen voor grip in de bochten.

Continental Speed King II 27,5"

The Koning van de XC World Cup!
Het semi-slick profiel biedt minimale rolweerstand en een zeer laag gewicht. 
De licht verhoogde buitenste noppen geven voldoende grip om de snelheid hoog te houden in bochten. Het loopvlak bestaat uit vlakke, wigvormige noppen die voor een lage rolweerstand zorgen maar toch nog grip bieden wanneer dat nodig is. 

Vittoria Aka 27,5"

De race band van Vittoria!
Het kleine, blokvormige profiel op het loopvlak zorgt voor snelheid maar met voldoende grip op drogere ondergrond.
Stevige zijnoppen gelijkaardig aan die van de Geax Gato zorgen voor tractie en grip in scherpe bochten.

Vredestein Spotted Cat 27,5"

De Spotted Cat is een wedstrijdband voor het droge terrein en komt het beste tot zijn recht op harde ondergrond met een losse, droge bovenlaag.
Het V-vormige profiel zorgt voor een uitermate lage rolweerstand en extra grip bij remmen en acceleren. 
De stevige noppen op de zijkant geven perfecte grip in snelle bochten.

RaceGuard
Deze laag is speciaal ontwikkeld voor wedstrijdrijders. Een synthese van speciaal rubber en meerdere lagen nylon biedt een zeer effectieve bescherming tegen lekrijden. Er is slechts een minimale toename van gewicht en rolweerstand van de banden.

Super Gravity
Super Gravity is in feite een nieuwe karkasconstructie. Bij Super Gravity bestaan de zijwanden uit een viervoudig karkas, en op het loopvlak slechts tweevoudig*. Eveneens zit er om de hele band (niet alleen aan de zijkanten) een SnakeSkin-lekbeschermingsweefsel. Weegt weinig - beschermt veel. Het stabiliseert en beschermt en is desondanks maximaal flexibel. Tegelijkertijd is het ideaal voor het Tubeless Ready-gebruik. Super Gravity betekent dus: De bandflanken zijn stabieler. Het loopvlak is flexibeler. De band is lichter. Of kort samengevat: Downhill-stabiliteit met Enduro-gewicht! Super Gravity in gewicht gerekend: In combinatie met Tubeless Ready bespaart de rijder 700 gram gewicht in vergelijking met normale Downhill-banden. En dit op de roterende massa! *Bij de klassieke Downhill-bandconstructie zit het zesvoudig onder het loopvlak. Dat brengt onnodig veel gewicht met zich mee en maakt het loopvlak helaas stijf en hard.

LiteSkin
De lichtste optie. De LiteSkin MTB banden hebben geen SnakeSkin meer, maar de hogedrukstabiele bandkern is nog steeds aanwezig. Wie het werk niet schuwt kan deze banden meteen vloeibare lekbescherming ook tubeless maken. Dit zal echter lastiger gaan dan bij Tubeless Easy banden. ! In tegenstelling tot de Tubeless Easy banden, geeft Schwalbe geen garantie dat de afdichting van de band in elk geval functioneert.

TL Easy
Een nieuw monofile weefsel voor de zijwand levert direct drie voordelen ten opzichte van het huidige SnakeSkin weefsel op: nog meer insnijdingsresistent, verhoogde bescherming tegen snakebites en boven alles maakt het een bijzonder gemakkelijke tubeless conversie mogelijk. Het gebruik van een vloeibare lekbescherming is noodzakelijk, de montage echter is net zo gemakkelijk als bij een echte tubeless band. Een lang conversieproces waarbij je intensief moet schudden en napompen behoort met Tubeless Easy tot het verleden. Tubeless Easy vervangt zowel de huidige tubeless banden als ook de Tubeless Ready uitvoering.

EVOlution
De Evo-banden bieden de unieke combinatie van gering gewicht, uitstekende rijeigenschappen en voortreffelijke pechbescherming. Daarvoor zorgen higtech-materialen zoals de Triple Star Compound, de HD Speed Guard tegen doorsteken of de bescherming Double Defense met SnakeSkin-zijwand.

Handmade Tubular
Een ware kunst. Exclusief geproduceerd in de nieuwe Schwalbe-productieplaats. De productie is compleet verschillend met die van een normale fietsband. Voor iedere afzonderlijke "Handmade Tubular" zijn vele stappen van zorgvuldig handwerk nodig. Alleen de meest ervaren medewerkers worden ingezet, om de afzonderlijke onderdelen met de meest uiteenlopende confectie-, lijm- en naaitechnieken samen te voegen.

Tubeless Ready
Geen binnenband nodig. Dat kan met Schwalbe Tubeless Ready-banden. De banden zorgen voor drie keer voordeel - bij gewicht, lekbescherming en rolweerstand. SnakeSkin-banden zijn het meest geschikt voor de Tubeless-omzetting! De zijwand is bijna direct dicht.

Tubeless
Alle Schwalbe Tubeless-banden hebben een luchtdichte "innerliner". De meeste fabrikanten zien inmiddels af van de innerliner en integreren de luchtdichte laag liever in het normale rubber aan de buitenkant van het karkas. Dat is weliswaar lichter, heeft echter ernstige nadelen: De laag is daar veel kwetsbaarder en reparatie is niet meer mogelijk. Schwalbe adviseert: Neem een "echte" Tubeless-band of, als het lichter moet zijn, kies direct voor Tubeless Ready en antilekvloeistof

L.S.T.
L.S.T. (Limited Slip Technology) De velgrand wordt van een speciale rubberlaag voorzien, die het verschuiven van de band op de velg effectief vermindert.

DoubleDefense
De dubbele bescherming. High Density Guard + SnakeSkin. Meer veiligheid is er niet voor lichte offroad-banden.

SnakeSkin
Een band wordt slechts ca. 40-50g zwaarder door het SnakeSkin-weefsel. Maar daarmee is deze uitstekend beschermd tegen contact met stenen met scherpe randen, die bij lichte wedstrijdbanden zeer snel de zijwand openrijten.

Triple Star Compound?
Schwalbe's beste en meest hoogwaardige rubbermengsels. Drievoudige compounds. Perfect afgestemd op het gebruik. PaceStar - Extreem snelle XC Compound: ?lichtrollende basis (base), ?snel centrum (medium)?, schouders met grip (medium soft). TrailStar - Enduro & Freeride combinatie: ?lichtrollende basis (base)?, centrum met grip (medium soft)?, schouders met extra grip (soft) VertStar - Downhill Compound: lichtrollende basis (base), ?superzacht centrum (super soft), ?extra zachte schouders (extremely soft) ?Let op: TrailStar en VertStar presteren bij temperaturen onder nul beduidend minder.

Bron: Schwalbe.de

Schwalbe Thunder Burt Review

 

Schwalbe Thunder Burt mikt duidelijk op droge en verharde ondergrond. Volgens Schwalbe rolt hij lichter dan Furious Fred and is hij even stevig als een Racing Ralph. Dat beloofd!

 

Montage

Montage van de TL Easy versie verloopt zonder problemen, met een handpomp krijgen we hem zonder problemen tubeless gemonteerd.

In het terrein

Eens op de weg voel je hoe licht deze band werkelijk rolt op verharde ondergrond. Acceleratie is dankzij het lage gewicht enorm. De vele kleine noppen op het loopvlak zorgen voor een betrouwbaar remgedrag op droge of verharde ondergrond.
In droge zomerse omstandigheden is dit zeker een blijver en kan je bijna geen snellere band voorstellen. Wordt het pad modderachtig of nat, dan wissel je best om naar een band met meer profiel, want de kleine noppen vinden geen tractie op dit terrein. 
Met de druk spelen kan zeker helpen om net dat beetje meer tractie te bieden.

 

Conclusie

Opzoek naar snelheid en is het terrein droog, monteer dan deze Thunder Burt, hij zal een lach op je gezicht toveren.