Klantenservice

Over Mountainbanden

Mountainbanden.be is dé online specialist inzake sportieve fietsbanden. Ontstaan in 2013 uit liefde voor het vak en met uitgebreide kennis en ervaring van sportieve fietsbanden.
Bij ons kunt u terecht voor een uitgebreid gamma, MTB-, race-, cross- en fatbikebanden. Maar ook voor al uw toebehoren zoals tubeless benodigheden, pompen, montage of artikelen voor herstelling.

Wij trachten steeds ons aanbod uit te breiden. Naast het grote assortiment en scherpe prijzen dragen wij service en communicatie hoog in het vaandel. Wij stellen alles in het werk om u tevreden te stellen.
Eveneens testen we zelf onze producten en plaatsen we onze eigen reviews op onze website om zo de klant nog beter van dienst te zijn.

Bezorging en levertijd

Levertijden

VOORRAADSTATUS VERZONDEN LEVERTERMIJN
Groen Binnen 24uren*

Binnen Belgie: 1 werkdag 
Buiten Belgie: 2-3 werkdagen

Oranje Binnen 2-5 werkdagen*
Rood Onbekend, neem contact met ons op.

* indien alle artikels van de bestelling voorradig zijn.

Indien een besteld artikel binnen de 5 werkdagen niet voorradig is wordt u per e-mail op de hoogte gebracht. Vervolgens heeft u de keuze om uw bestelling te annuleren of te wijzigen. Bij annulatie van de bestelling krijgt u het volledige bestelbedrag binnen de 10 werkdagen terugbetaald.

Wanneer u een bestelling plaatst voor een product dat indicatie heeft "Tijdelijk niet leverbaar" dan zullen deze artikels in backorder genomen worden en verstuurd worden van zodra deze terug op voorraad zijn. De levertermijnen kunnen hiervoor erg uitlopen. Wanneer de bestelling artikels bevat die wel voorradig zijn, dan zullen deze al verstuurd worden.

Verzendmogelijkheden

Pakketten worden verzonden met Bpost, de grootste en meest betrouwbare partner van België. Verzending van het pakket duurt 1 werkdag binnen België en 2 tot 3 werkdagen buiten België. Eventuele vertragingen kunnen altijd optreden in uitzonderlijke gevallen. 

Wanneer het pakket verzonden is ontvangt u van ons de track&trace code om uw pakket online te volgen op: www.bpost.be/track.

Indien u niet thuis bent op het moment van levering kunt u uw pakket afhalen in een Bpost kantoor of verkooppunt in uw buurt. Het adres van waar het pakket op u wacht wordt door de postbode in uw brievenbus achtergelaten. Meer informatie: Bpost.be.

Levering op zaterdag

Levering op zaterdag is enkel mogelijk voor leveringen binnen België. 
Bestellingen die op vrijdag voor 16:00 verzonden worden met bestemming binnen België zullen op zaterdag geleverd worden (onder voorbehoud van eventuele, zeldzame vertragingen bij Bpost). 
Indien u op zaterdag niet thuis bent wanneer de postbode langs komt zal er een brief worden achter gelaten in de brievenbus met alle informatie over waar en wanneer uw pakket afgehaald kan worden. Dit is meestal in het dichtsbijzijnde Bpost kantoor of afhaalpunt.
Bestellingen worden steeds pas verzonden wanneer alle artikels van uw bestelling voorradig zijn tenzij anders overeengekomen. 

Voor levering op zaterdag wordt er geen meerkost in rekening gebracht!

Zelf afhalen

U heeft de keuze om uw bestelling bij ons zelf te komen afhalen, zo betaald u nooit verzendkosten. Let op: wegens organisatorische redenen is het enkel mogelijk om de bestelling na 18u af te halen op weekdagen en enkel na afspraak.
We nemen contact met u op vanaf het moment dat uw bestelling klaar staat om afgehaald te worden.

Uw pakket volgen

Wanneer het pakket effectief verzonden is wordt u direct op de hoogte gebracht via e-mail met daarin een track&trace code om uw pakket online te volgen.

Verzendkosten

Gratis verzending binnen België (ook op zaterdag):
  • Bij een bestelbedrag hoger dan €65,00
Bij een bestelbedrag lager dan €65,00 (ook op zaterdag):
  • €3,95 voor alle verzendingen binnen België.
Levering onder rembours met Bpost (betalen aan de postbode):
  • €9,95. Deze optie is enkel mogelijk voor Belgische klanten. 
    Wilt u deze optie als gebruiken? Neem daarvoor contact met ons op via info@mountainbanden.be.
Gratis verzending naar Nederland:
  • Bij een bestelbedrag hoger dan €65,00
Kosten voor leveringen buiten België:
  • Verzending naar Nederland: €4,95 (gratis bij bestellingen vanaf €65).
  • Verzending naar Luxemburg: €6,95
  • Verzending naar Duitsland: €7,95.
  • Verzending naar Frankrijk: €8,95. 
Alle prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.
 

Betalen

Veilig betalen

Mountainbanden.be werkt met Pay.nl of Paypal om betalingen te verwerken.
Pay.nl en Paypal zijn online service providers gespecialiseerd in het veilig verwerken van online betalingen. Wanneer u uw bestelling plaatst wordt u naar de beveiligde website van Pay.nl of Paypal doorverwezen waar u in alle veiligheid via een Secure Socket Layer (SSL) uw betaling kan uitvoeren. 

Wij accepteren betalingen met MisterCash/Bancontact, IDeal, SofortBanking, PayConiq, Paypal en bankoverschrijving. Wanneer de betaling is uitgevoerd ontvangt u van Mountainbanden.be een e-mail met daarin het besteloverzicht. 
Op de gehele website van Mountainbanden.be is een SSL certificaat actief dat ervoor zorgt dat alle gegevens geëncrypteerd over het netwerk verstuurd worden. Dit zorgt voor een beveiligde communicatie van o.a. uw persoonlijke gegevens. 
Lees meer over SSL op http://nl.wikipedia.org/wiki/Secure_Sockets_Layer.

Terugbetaling

Terugbetalingen worden uitgevoerd d.m.v. een bankoverschrijving. Indien u recht heeft op terugbetaling dient u ons uw bankrekening nummer (IBAN en BIC) door te geven.
Terugbetalingen gebeuren altijd zo spoedig mogelijk en ten laatste binnen 10 werkdagen.

Retours

Producten worden voor verzending door ons altijd grondig gecontroleerd op schade en we zorgen voor een degelijke verpakking. 
Wanneer het product toch met schade bij u zou toekomen dient u ons binnen 24u te verwittigen via info@mountainbanden.be, liefst met foto. 
Neem nooit pakketten aan die zichtbare transportschade vertonen!

Herroepingsrecht

Indien u niet tevreden bent over uw aankoop heeft u het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige bedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. 
Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkewijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan Mountainbanden.be geretoruneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact opnemen met info@mountainbanden.be. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product in goede orde retour is ontvangen.

Retourzendingen gebeuren steeds op risico van de zender, zorg voor een degelijke verpakking! 
Producten kunnen niet onder rembours terug gezonden worden. 
Mountainbanden.be behoudt zich steeds het recht retourzendingen te weigeren bij vermoeden van geopende, gebruikte of beschadigde artikelen (schade aangebracht door schuld anders dan Mountainbanden.be of de leverancier van het artikel). 
Wanneer u een bestelling wil terug zenden dient dit in overleg met ons te gebeuren. Stuur nooit zomaar een pakket terug!

Garantie

Indien er zich problemen voordoen met uw aankoop die binnen de garantie vallen, neem dan contact op met service@mountainbanden.be. We zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk geholpen wordt. Wanneer uw product schade vertoont die onder garantie valt zult u kosteloos een nieuwe exemplaar toegestuurd krijgen. 
Mountainbanden volgt de Europese wetgeving omtrent garantie.

Annuleren van een bestelling

Een bestelling kan steeds geannuleerd worden, neem hiervoor zo spoedig mogelijk contact op met info@mountainbanden.be. 
Uw betaling zal dan binnen 10 werkdagen terugbetaald worden.

Over de producten in onze webshop.

De fietsbanden in onze webshop krijgen veelal een indicator mee waarop de band beter of slechter scoort zoals ondergrond, lekbescherming, duurzaamheid, etc. etc. Deze score is op basis van de fabrikant, eigen ervaring of ervaring van andere gebruikers. 
Wij staan steeds open voor uw ervaringen! Laat het ons weten op info@mountainbanden.be.

Al de artikels in onze webshop zijn origineel van het aangeduide merk en eerste keuze. 

Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en in Euro (€), tenzij anders vermeld. 

Klachten

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@mountainbanden.be
Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Contact

Voor alle vragen, suggesties of klachten kunt u steeds terecht op info@mountainbanden.be. 
Wij trachten om e-mails binnen 1 werkdag te beantwoorden. Meestal beantwoorden wij de vragen binnen 2 uren.

Contactgegevens

Mountainbanden is een Belgisch bedrijf gevestigd in Maasmechelen. 
Onze gegevens: 
Pastoor Goossenslaan 79
3631 Maasmechelen (Uikhoven)
info@mountainbanden.be 
BIC: KREDBEBB 
IBAN: BE02 7350 2354 7140 
BTW: BE 0831.180.231

Welkom bij Mountainbanden.be
 
 

Opzoek naar informatie of advies inzake banden voor uw race-, crossfiets, MTB of fatbike?

 

Contacteer ons op info@mountainbanden.be.
We staan u graag te woord.

Copyright © Mountainbanden.be - All rights reserved - 2021