Schwalbe vernieuwt hun volledige lijn MTB banden met hun nieuwste rubbermengsel dat een lagere rolweerstand, meer grip en langere duurzaamheid belooft. Dit kunnen ze bekomen door een gigantisch bedrag te investeren in nieuwe hoogstaande machines die het rubbermengel fabriceren. De nieuwe compounds kunnen ingedeeld worden in vier categorieën  met elk hun specialiteit: Speed, Speedgrip, Soft en Ultrasoft.
We zetten ze hier op een rij voor u.

Addix Speed

Schwalbe's nieuwste compound gericht op ultrasnelle XC belooft een lagere rolweerstand met meer grip en een langere duurzaamheid. Ingezet op banden gericht op ultieme snelheid.
Beschikbaar voor Racing Ralph, Rocket Ron, Thunder Burt en Furious Fred en herkenbaar aan de rode lijn op de band. 

Schwalbe Racing Ralph Speed Addix

Addix Speedgrip

Schwalbe MTB banden met de blauwe lijn en dus vervaardigt met het Speedgrip compound zijn het breedst inzetbaar: van XC tot AM en Trail. Vervanger voor het huidige Pacestar compound met betere prestaties voor grip en damping maar ook met een langere duurzaamheid. Helaas gaat de rolweerstand er een beetje op achteruit.
Beschikbaar voor Magic Mary, Hans Dampf, Rock Razor, Fat Albert Rear, Nobby Nic, Rocket Ron, Racing Ralph, Dirty Dan XC en Jumbo Jim.

Schwalbe Nobby Nic Speedgrip Addix

 

Addix Soft

Gericht op Enduro en Downhill is de Addix Soft. Schwalbe banden germarkeerd met een oranje lijn beloven veel grip, een lagere rolweerstand en meer damping dan het vorige Trailstar compound. Eveneens is ook dit compound veel duurzamer dan zijn voorganger.
Beschikbaar voor: Magic Mary, Hans Dampf, Rock Razor en Fat Albert Front.

 

Schwalbe Hans Dampf Soft Addix

Addix Ultrasoft

Vervanger voor het voormalige Verstar compound en gericht op hardcore Downhill presteren de Addix Ultrasoft banden beter in damping en hebben de eigenschappen op koude ondergrond een voorsprong genomen t.o.v. Verstar. Meer grip, langere duurzaamheid en rolt nog beter.
Berschikbaar voor: Magic Mary en Dirty Dan en te herkennen dankzij de paarse markering.

 

Schwalbe Magic Mary Ultrasoft Addix

 

Meer info: info@mountainbanden.be of Schwalbe.
Beschikbaar vanaf juni 2017.