Tijdens Eurobike 2015 heeft Schwalbe een aantal interessante aankondigingen gedaan van hun nieuwe producten die in 2016 op de markt losgelaten zullen worden. Wij zetten ze hier even voor u op een rijtje.

Schwalbe Evo-Tube

Eclipse heeft al enkele jaren geleden hun 's werelds lichtste binnenband op de wereld gebracht. Nadeel was het prijskaartje. Nu komt Schwalbe met een gelijkaardig alternatief, nl. de Schwalbe Evo-Tube. Een superlichte binnenband vervaardigd in samenwerking met BASF. Gewicht schommelt tussen de 68g (26") en 76g (29") en heeft een catalogprijs van €19,90. 
Vermits tubeless al lang ingebakken zit in de MTB wereld is nog maar de vraag of deze Evo-Tube ook echt een breed publiek zal aanspreken.

Schwalbe Evo-Tube

Schwalbe Pro-One, S-One, X-One, G-One & Big-One.

De geprezen One band van Schwalbe heeft er een aantal broers en zussen bijgekregen die elk gericht zijn op hun specifieke ondergrond. Zo heeft de Pro-One een aantal verbeteringen gekregen op de gewone One. Het gewicht ging naar omlaag en dankzij de nieuwe MicroSkin is tubeless montage en gebruik veel gemakkelijker geworden.

 

De S-One is dan een band gericht op wedstrijden op zware parcours zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Uitgevoerd in 30C breedte en met V-guard om alle "martelingen" de baas te kunnen.

 

Ben je een fan van racen over veld- of boswegen, dan heeft Schwalbe de G-One voor je bedacht. Een Tubeless Easy band waarmee je kan "vliegen" over gravel. Beschikbaar in 35C en 38C breedte.

 

Wil je de koning van de strandraces worden? Schwalbe brengt de Big-One op de markt die je zeker zal kunnen bekoren. Beschikbaar in 2.35 breedte en slechs 440g voor de 29" versie en dus veel lichter dan de bekende Schwalbe Super Moto. Eveneens voorzien van TL-Easy techniek.

 

 

Schwalbe Big One

Schwalbe 27,5+

Vermits de opkomende Fatbike trend komt Schwalbe met een aantal bredere 27,5" banden om "het beste uit twee werelden te verenigen". Met een brede band kan de luchtdruk veel lager waardoor er meer grip, comfort en vering in de band ontstaat. Allemaal goede dingen dus!
Vandaar zal vanaf 2016 de Nobby Nic en de Rocket Ron in 27,5" beschikbaar komen in 2.80 en 3.00 breedte. 

Schwalbe 27,5+