Uiteraard moet de diameter van de band overeen komen met die van de velg, dit spreekt voor zich. Maar wat met de breedte van de band t.o.v. de velg? Wil je weten of een smalle of extra brede band wel past op je fietsvelg? Lees het dan onze onderstaande tabel.

 

Tubeless System Mountainbanden Schwalbe

Welke banden passen op je velgen?

Belangrijk is om te weten hoe breed je velg is, en meer bepaald de breedte van het velgbed. Het velgbed is de binnenkant van de velg. Zie de illustratie.
Op basis van deze breedte uitgedrukt in millimeter kunnen we dan verder aan de slag. Zoek nu nog hoe breed je band is in millimeters op basis van de ETRTO aanduiding. De ETRTO aanduiding staat op onze webshop bij elke band aangegeven. Het eerste cijfer staat voor de breedte van de band in mm's. Het tweede cijfer voor de binnendiameter van de band in mm's.

 

Bijvoorbeeld ETRTO: 57-622 wil zeggen dat de band 57mm breed is en een binnendiameter heeft van 622mm. Beter bekend als 29x2.20.

 

Met deze informatie kunnen we dan op basis van onderstaande tabel zien welke band op welke velg past op basis van breedte.

 

Tubeless System Mountainbanden Schwalbe
 
Meer informatie nodig?
Contacteer ons op info@mountainbanden.be.