Het blijk dat javascript uit staat op u browser
U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.

7 artikel(en)

Uiteraard moet de diameter van de band overeen komen met die van de velg, dit spreekt voor zich. Maar wat met de breedte van de band t.o.v. de velg?
Wil je weten of een smalle of extra brede band wel past op je fietsvelg?

Lees meer

CO2 patronen zijn een handige en snelle manier om je platte band terug op druk te brengen. 
Het enige wat je nodig hebt is een CO2 pompje en een CO2 patroon. Maar CO2 patronen zijn leverbaar in verschillende gewichten zoals 12, 16, 20, 25gram of meer. Maar welk CO2 patroon heb je nu nodig om voldoende druk in je band te pompen?

Lees meer

Men fronst nog al eens de wenkbrauwen wanneer men de stelling hoort dat brede banden lichter rollen dan smalle banden bij gelijke druk. Kiezen voor een bredere MTB band heeft meerdere voordelen, lees hier waarom

Lees meer

Er bestaat niet zoiets als de beste mountainbike band, echter wilt Mountainbanden.be met deze post de lezer een beter inzicht geven in welke band beter geschikt is voor welke omstandigheden.
Een MTB band wordt nader bekeken en voor elk aspect binnen de band wordt het bijbehorende rijgedrag uitgelegd.

Lees meer

Bij het mountainbiken heeft de druk in de banden erg veel invloed op het rijgedrag. Een te harde opgepompte band kan erg oncomfortabel aanvoelen, voor een hoge rolweerstand zorgen en weinig grip bieden. Een band met te weinig druk is onstabiel en de kans op lek rijden is groter. De factoren die mee bepalen of er beter meer of minder druk in de band gepompt wordt: Ondergrond: een zanderig parcours vraagt een andere (lage) druk dan een trail...

Lees meer

De Togo Jungle Challenge voorstellingen draaien rond het begin van het jaar alweer op volle toeren. Het beloofd weer een editie te worden die in geen tijd uitverkocht zal zijn. De TJC formule, een marathon zonder tijdsregistratie op Afrikaanse bodem lijkt erg succesvol te zijn. Als ex-deelnemer, ik nam deel aan de eerste editie in 2012, schrijf ik hier mijn advies voor de juiste MTB band om dit avontuur tot een goed einde te brengen.

Lees meer

Tubeless rijden betekent dat je geen gebruik maakt van een binnenband, de buitenband is daarbij zelf volledig luchtdicht gemaakt door een extra laag aan de band toe te voegen. Ook is de bandhiel aangepast zodat deze steviger in de velgrand past. Deze banden worden met UST aangeduid. UST staat voor Universal Standard for Tubeless en is ontwikkeld door Mavic. Door deze toevoegingen zijn deze UST banden zwaarder dan standaard  vouwbanden.

Lees meer

7 artikel(en)