Het blijk dat javascript uit staat op u browser
U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.

Continental Speed King II 29"

Continental Speed King

Mouse over the image for zoom

More Views

  • Continental Speed King

The Koning van de XC World Cup!
Het semi-slick profiel biedt minimale rolweerstand en een zeer laag gewicht.
De licht verhoogde buitenste noppen geven voldoende grip om de snelheid hoog te houden in bochten. Het loopvlak bestaat uit vlakke, wigvormige noppen die voor een lage rolweerstand zorgen maar toch nog grip bieden wanneer dat nodig is.
Het 2.2 karkas in de RaceSport uitvoering biedt een betrouwbare lekbescherming tijdens de wedstrijd en kan worden gereden met een lagere luchtdruk.

Door de extreme eigenschappen van deze band is de kilometrage lager dan normaal.
Handmade in Germany!

Eigenschappen per ondergrond

Meer weten over Black Chili, ProTection, RaceSport, etc. etc.?
Scroll lager en lees er alles over in de technologieën tab.

Kies uw gewenste versie
Art # Versie TPI Compound ETRTO Specs Prijs Verzendklaar  
0100933 Continental Speed King II 29x2.20 RaceSport TPI:
-

Compound:
Black Chili

ETRTO:
55-622

GEWICHT
465 GRAM.

EUR 42.95

2-5 werkdagen

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk GRATIS verzending vanaf 65,-

Schwalbe Thunder Burt 29"

Razendsnel met Thunder Burt!
Het doel was om het beste van de Racing Ralph en Furious Fred in één band te verenigen. Het gewicht ligt met een kleine 400 gram nagenoeg in het midden. Betreffende de grip staat de Thunder Burt met zijn vele kleine noppen heel dicht bij de Racing Ralph, qua rolweerstand wint hij het van de Furious Fred.

NoTubes The Raven 29"

De Raven met hogere zijnoppen dan "The Crow", is speciaal ontwikkeld om op lage druk te gebruiken op zowel harde als matige losse ondergrond.
Het bidirectionele profiel met hogere zijnoppen dan "The Crow" zorgt voor meer grip in de bochten.
Het "Dual Compound" zorgt voor beter stuurgedrag, gaat langer mee en rolt beter!

Maxxis Tread Lite 29"

De Maxxis Tread Lite is de snelheidsduivel voor droge parcours.
Ben je opzoek naar een semi-slick profiel voor ultieme snelheid, dan is de Maxxis Tread Lite jouw band!

Schwalbe Furious Fred 29"

Schwalbe's lichtste.
De wedstrijdbaan is droog? Het risico op lekrijden is ingecalculeerd? Je technische rijcapaciteiten zijn uitstekend? OK Je bent klaar voor de Furious Fred. Een voor snelheid geoptimaliseerd profiel, minimaal materiaal gebruik, 127-epi Evokarkas en PaceStar Triple compound.

UST Tubeless
Tubeless, UST banden kunnen op UST velgen gemonteerd en luchtdicht gemaakt worden zonder gebruik te maken van antilekvloeistof of een binnenband. Een extra laag is aan de band voorzien die de band luchtdicht maakt, door deze extra laag weegt de band iets meer.

Black Chili Compound
Het geheime rubbermengsel recept voor Continental's topbanden. Het compound (rubbermengsel) van de band vormt de basis voor rolweerstand, grip en tractie. Een uitgekiemd rubbermengsel haalt de beste verhouding van eigenschappen in een band naar boven.

DuraSkin
Gepatenteerde en lichtgewicht flankbescherming.
Verbeterde flankbescherming: Een extreem duurzaam polyamideweefsel die extra fijne topklasse karkassen beschermt tegen insnijdingen, doorprikken en scheuren. Robuustheid en geringe gewichtstoename: Door een kostbaar productieproces bedekt het DuraSkin™-weefsel het volledige karkas van de band. De toename van het gewicht bedraagt slechts ca. 10 g.
Elegant uiterlijk: Een nieuw uiterlijk met een elegante finish door het bruingekleurde DuraSkin™-weefsel op het zwarte bandenkarkas. Alle banden met de DuraSkin™-technologie zijn herkenbaar aan de toevoeging van ProTection.

SafetySystem
Zorgt voor extra bescherming!
Het SafetySystem is opgebouwd uit nylon dat zeer dicht verweven is tot een laag stof wat gemengd wordt met kevlar. Dit geeft een optimale bescherming tegen insnijdingen en doordringend vuil in het loopvlak. De gecombineerde nylon/kevlar laag word volledig verweven in het karkas en heeft daardoor een zeer lage rolweerstand en biedt veel comfort waar andere antilek lagen het af laten weten.

SuperSonic
De Ultieme snelheidsbeleving.
Supersonic betekent de ultieme snelheidservaring. Elk SuperSonic product is geoptimaliseerd voor een extreem laag gewicht en verminderde rolweerstand. Alle onderdelen van de Supersonic banden en binnenbanden worden individueel getest op wat absoluut noodzakelijk is en wat de technisch maximaal haalbare reductie is. De slijtagegevoeligheid en lekbescherming zijn van een ondergeschikt belang om het maximale uit de band te halen. Dit betreft o.a. het karkas, de zijwand en de profieldikte van het loopvlak. Uiteraard wordt alleen de hoogste kwaliteit in materialen gebruikt: zeer fijn nylon voor het karkas en de Black Chili compound technologie.

ProTection
De 4e laag!
ProTection-technologie biedt een perfecte combinatie van snelheid, grip en bescherming tegen lekrijden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een extra lekbestendige laag (4e) rond het gehele karkas wat de band volledig beschermd. Ondanks de extra laag biedt de ProTection hetzelfde karakter als van een competitie band door zijn lage rolweerstand en stabiliteit in het karkas. Black Chili levert de vereiste snelheid en grip in het profiel. Een extra functie van de ProTection-technologie is de Tubeless Ready mogelijkheid.

RaceSport
Het RaceSport karkas combineert een licht karkas met een merkbaar betere lekbestendigheid van het hoogste niveau. De RaceSport variant bied 30% beter bescherming tegen lekrijden dan Supersonic banden. Samen met het legendarische Black Chili Compound, is de RaceSport de ultieme combinatie voor XC racen en marathon.

Apex
De Apex technologie zorgt ervoor dat de band bestand is tegen harde landingen en garandeert tevens de stabiliteit in de bochten. Sinds vele jaren wordt deze technologie al in de autobanden succesvol toegepast. Een technologie die ook bij volumineuze banden zinvol is. Apex is een rubbersoort dat tussen de karkaslagen bij de hiel van de band gebruikt wordt.

Bron: Conti.nl
Nog geen review beschikbaar.