Het blijk dat javascript uit staat op u browser
U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.

Continental Race King 29"

Continental Race King

Mouse over the image for zoom

More Views

  • Continental Race King

De Continental Race King is een legende. 
Inzetbaar op droge ondergrond en/of wanneer het snel moet gaan.
De Race King heeft al meerdere overwinningen op zijn naam staan. Irina Kalentieve heeft al tweemaal met de Race King de wereldtitel verovert!
De rolweerstand van deze Race King is erg laag, maar toch biedt het profiel uitstkende grip op droge en rotsachtige ondergrond.
In Combinatie met het Black Chili compound heb je een band met een uitstekende grip en superieure snelheid.

Wil je extra bescherming tegen lekken en snakebites, kies dan voor de ProTection versie. Zonder merkbaar extra gewicht zorgt hij voor ene uitstekende lekbescherming op ruwe en rotsachtige ondergrond.

Ook beschikbaar in de Racesport versie waar het karkas alle eigenschappen bezit die je nodig hebt voor wedstrijden waar snelheid centraal staat.

Eigenschappen per ondergrond

Meer weten over Black Chili, ProTection, RaceSport, etc. etc.?
Scroll lager en lees er alles over in de technologieën tab.

Kies uw gewenste versie
Art # Versie TPI Compound ETRTO Specs Prijs Verzendklaar  
0100272 Continental Race King 29x2.00 TPI:
-

Compound:
PureGrip

ETRTO:
50-622

GEWICHT
670 GRAM.

EUR 29.95

2-5 werkdagen

0100504 Continental Race King 29x2.20 ProTection TPI:
240

Compound:
Black Chili

ETRTO:
55-622

GEWICHT
650 GRAM.

EUR 44.95

2-5 werkdagen

0100545 Continental Race King 29x2.20 RaceSport TPI:
180

Compound:
Black Chili

ETRTO:
55-622

GEWICHT
570 GRAM.

EUR 42.95

2-5 werkdagen

0100204 Continental Race King 29x2.20 TPI:
-

Compound:
PureGrip

ETRTO:
55-622

GEWICHT
570 GRAM.

EUR 25.95

2-5 werkdagen

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk GRATIS verzending vanaf 65,-

Vittoria Saguaro 29"

De Vittoria Saguaro is een XC allround band met een ideale balans van eigenschappen!
Snel profiel op het loopvlak en stevige zijnoppen op de flanken voor grip in de bochten op alle ondergronden.

Vredestein Black Panther Xtrac 29"

De Vredestein Black Panther Xtrac is een allround XC wedstrijdband die gebaseerd en doorontwikkeld is op de Black Panther.
Het onderbroken middenspoor zorgt voor extra grip bij het remmen en accelereren, toch blijft de rolweerstand beperkt.
De omgevormde noppen op de schouder geven stevige tractie in bochten.

Maxxis Ikon 29"

De Maxxis Ikon is een band voor ware racers opzoek naar ultiem lichtgewicht en snelheid. 
Het Ikon profiel samen met de 3C MaxxSpeed uitvoering zorgen voor een topper met ongeëvenaarde prestaties in vele omstandigheden. 
Zoals de naam aangeeft is de Ikon een icoon in de cross country competitie.

Schwalbe Racing Ralph 29"

De perfecte racer.
Profiel, compound, karkas, in de derde generatie Racing Ralph is alles op snelheid afgestemd. 

UST Tubeless
Tubeless, UST banden kunnen op UST velgen gemonteerd en luchtdicht gemaakt worden zonder gebruik te maken van antilekvloeistof of een binnenband. Een extra laag is aan de band voorzien die de band luchtdicht maakt, door deze extra laag weegt de band iets meer.

Black Chili Compound
Het geheime rubbermengsel recept voor Continental's topbanden. Het compound (rubbermengsel) van de band vormt de basis voor rolweerstand, grip en tractie. Een uitgekiemd rubbermengsel haalt de beste verhouding van eigenschappen in een band naar boven.

DuraSkin
Gepatenteerde en lichtgewicht flankbescherming.
Verbeterde flankbescherming: Een extreem duurzaam polyamideweefsel die extra fijne topklasse karkassen beschermt tegen insnijdingen, doorprikken en scheuren. Robuustheid en geringe gewichtstoename: Door een kostbaar productieproces bedekt het DuraSkin™-weefsel het volledige karkas van de band. De toename van het gewicht bedraagt slechts ca. 10 g.
Elegant uiterlijk: Een nieuw uiterlijk met een elegante finish door het bruingekleurde DuraSkin™-weefsel op het zwarte bandenkarkas. Alle banden met de DuraSkin™-technologie zijn herkenbaar aan de toevoeging van ProTection.

SafetySystem
Zorgt voor extra bescherming!
Het SafetySystem is opgebouwd uit nylon dat zeer dicht verweven is tot een laag stof wat gemengd wordt met kevlar. Dit geeft een optimale bescherming tegen insnijdingen en doordringend vuil in het loopvlak. De gecombineerde nylon/kevlar laag word volledig verweven in het karkas en heeft daardoor een zeer lage rolweerstand en biedt veel comfort waar andere antilek lagen het af laten weten.

SuperSonic
De Ultieme snelheidsbeleving.
Supersonic betekent de ultieme snelheidservaring. Elk SuperSonic product is geoptimaliseerd voor een extreem laag gewicht en verminderde rolweerstand. Alle onderdelen van de Supersonic banden en binnenbanden worden individueel getest op wat absoluut noodzakelijk is en wat de technisch maximaal haalbare reductie is. De slijtagegevoeligheid en lekbescherming zijn van een ondergeschikt belang om het maximale uit de band te halen. Dit betreft o.a. het karkas, de zijwand en de profieldikte van het loopvlak. Uiteraard wordt alleen de hoogste kwaliteit in materialen gebruikt: zeer fijn nylon voor het karkas en de Black Chili compound technologie.

ProTection
De 4e laag!
ProTection-technologie biedt een perfecte combinatie van snelheid, grip en bescherming tegen lekrijden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een extra lekbestendige laag (4e) rond het gehele karkas wat de band volledig beschermd. Ondanks de extra laag biedt de ProTection hetzelfde karakter als van een competitie band door zijn lage rolweerstand en stabiliteit in het karkas. Black Chili levert de vereiste snelheid en grip in het profiel. Een extra functie van de ProTection-technologie is de Tubeless Ready mogelijkheid.

RaceSport
Het RaceSport karkas combineert een licht karkas met een merkbaar betere lekbestendigheid van het hoogste niveau. De RaceSport variant bied 30% beter bescherming tegen lekrijden dan Supersonic banden. Samen met het legendarische Black Chili Compound, is de RaceSport de ultieme combinatie voor XC racen en marathon.

Apex
De Apex technologie zorgt ervoor dat de band bestand is tegen harde landingen en garandeert tevens de stabiliteit in de bochten. Sinds vele jaren wordt deze technologie al in de autobanden succesvol toegepast. Een technologie die ook bij volumineuze banden zinvol is. Apex is een rubbersoort dat tussen de karkaslagen bij de hiel van de band gebruikt wordt.

Bron: Conti.nl

Maxis Ikon Review

 

Continental’s racer voor de snelle jongens.

 

Montage

Wij testte de ProTection versie (ook tubeless ready) van de Race King met zijn stevige zijwanden. De (tubeless) montage was simpel en snel op een ZTR Crest velg.

 

In het terrein

De Continental MTB banden zijn zowat allemaal beschikbaar in verschillende versies. Van standaard vouwband tot de ultra lichte RaceSport versie. De ProTection versie die wij testen is de duurste versie maar komt dan ook met een TubelessReady label, Black Chili Compound en de zijwanden zijn absoluut ingezet op duurzaamheid zonder te(-veel) willen inboeten aan snelheid.

Vergelijk de zijwand met ander merk en je voelt direct de stevigheid van deze Race King. Dankzij het grote volume van deze band en deze dikte van de zijwanden kan je de druk net ietsje lager pompen zonder schrik te hebben om je dure velgen te beschadigen. 

Het Black Chili Compound zorgt dat deze band snel rolt maar ook erg vertrouwelijk aanvoelt in situaties waar je op grip rekent. Met het bolle loopvlak kan je de fiets lekker plat leggen in de bochten. Dit profiel kan ons zeker bekoren voor snelle en droge parcours. Dankzij de dikke zijwanden hoef je ook geen schrik te hebben op insnijdingen van scherpe stenen of takken.

In natte omstandigheden kiezen wij eerder voor een band met net iets meer profiel op het voorwiel. Achteraan zouden wij deze racer van Continental het hele jaar door laten liggen.

 

Conclusie

Een zeer snelle en absoluut duurzame band. Dankzij het hoge volume, uitmuntende prestaties en dikte van de zijwanden is dit een ideale band voor lange marathons op droog en moeilijk terrein. Het beetje extra gewicht moet je er dan wel bijnemen. Voor rijders opzoek naar net dat meer vertrouwen kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een Mountain King op het voorwiel.